Русенски университет е първият български университет, предоставящ Office 365 Education на своите студенти, което позволява всички учащи в университета да изтеглят безплатно лицензиран Microsoft Office пакет.

Office 365 Education е абонаментен план за Office 365, достъпен за студенти, преподаватели и служители на квалифицирани, акредитирани висши учебни заведения. Основната цел е да помогне на студенти, преподаватели и служители да вършат практическата си работа от всяко място и на всички устройства.

Как да получите лицензиран Microsoft Office?1. Посетете следния адрес: http://products.office.com/bg-bg/student и въведете вашата студентска електронна поща в полето за регистрация, след което натиснете бутона  GET STARTED .

2. На студентската си поща ще получите код за проверка, който трябва да въведете при следващата стъпка. Попълнете правилно вашите данни в полетата за регистрация. Натиснете бутона Начало.

3. При успешна регистрация ще получите следното съобщение:

4. Вече имате достъп до online платформата на Office 365. Ако искате да изтеглите и инсталирате локално приложенията на компютъра си, трябва да кликнете върху бутона Инсталиране и още.

Често задавани въпроси


Какво става, когато завърша образованието си?

Абонаментът ви за Office 365, създаден по плана Office 365 Education приключва след дипломирането ви.

Можете да се включите в другите предлагани потребителски или търговски оферти. Ако имате Office 365 Education в училището си, трябва да се уверите, че сте прехвърлили всичките си файлове от училищния си OneDrive на личния си OneDrive преди завършването.


Какво включва предоставения по програмата софтуер?

Чрез Office 365 Education получавате достъп до потребителската услуга Office 365 ProPlus, която включва пълна версия на Microsoft Office пакета, включително познатите приложения, като Word, Excel, PowerPoint, Outlook, OneNote и много други. Office 365 ProPlus позволява на всеки учащ да инсталира Office на максимум пет PC или Mac машини, пет таблета (iPad) и да има достъп до мобилните приложения на Office за iPhone и Android телефони. (Приложенията на Office Mobile са включени при всички телефони с Windows). За повече информация щракнете тук.


Могат ли учащите да инсталират Office за iPad чрез тази програма?

Да, като инсталацията се отчита спрямо лимита за инсталиране на 5 таблета. Инсталирайте приложенията и влезте с данните, с които сте се регистрирали на стъпките, описани по-горе.


Повече информация на адрес vhinkov@uni-ruse.bg.